YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

Minggu, 16 Agustus 2015

Good Morning and Good Day

Senang gak sih kalo lagi blog hopping trus menemukan gem tulisan bagus yang gak sekedar enak dibaca tapi juga memotivasi dan membekas di sanubari? Jadi sekedar mau berbagi. Semoga bermanfaat ya :D

Spend less than you earn. Thirty percent less if you can manage. Most people get a job and immediately spend their income on a car loan, high rent or a large mortgage, buying possessions and eating out using credit cards. None of that is necessary. Don’t spend it if you don’t have it. Learn to go without, and be happy with less.

Learn to love healthy food. It’s all a matter of adjusting your tastebuds, slowly and gradually. Learn to cook for yourself. Try some healthy, delicious recipes.

Learn compassion. We start life with a very selfish outlook — we want what we want. But compassion is about realizing we are no more important than everyone else, and we aren’t at the center of the universe. Someone annoys you? Get outside of your little shell, and try to see how their day is going. How can you help them be less angry, less in pain?

Never stop learning. If you just learn something a little a day, it will add up over time immensely.

Have fun being active. Sure, there’s lots of fun to be had online, and in eating sweets and fried food, and in watching TV and movies and playing video games. But going outside and playing with friends, tossing a ball around, swimming, climbing something, challenging each other … that’s even more fun. And it leads to a healthy life, healthy heart, more focused and energetic mind.

You need no one else to make you happy or validate you. You don’t need a boss to tell you that you’re great at what you do. You don’t need a boyfriend/girlfriend to tell you that you’re lovable. You don’t need your friends’ approval. Having loved ones and friends in your life is amazing, but know who you are first.

Open your heart. Life is amazing if you don’t shut it out. Other people are amazing. Open your heart, be willing to take the wounds that come with an open heart, and you will experience the best of life.


Ps, diambil dari blog ini (current favorite blogger!) dan sumber originalnya dari sini. Piece ini ditulis oleh Leo Babauta. Kudooos.

Pss, itu cuma sebagian kecil yang aku ambil dan sesuai banget sama kondisi diri saat ini hehe. Untuk lengkapnya silahkan klik link originalnya yaaa. Thank me later :D

Sabtu, 15 Agustus 2015

Sia-Land

Sial nomor 1

Habis kuliah PAPP dan dapat amanah fotokopi bahan buat sekelasan. Langsunglah cus ke fotokopi belakang kampus.

"Pak, fotokopi dari sini ke sini ya, 18 jilid."

Mau duduk di sofa waktu Nelli bilang, "Emang kamu punya uang, Dit?" Tampang aku emang bukan tampang millionaire gitu sih ya jadi wajar Nelli nanya. Eh baru ingat uang di dompet emang cuma 2000 rupiah. Krik krik. Langsung lah ke ATM BNI sambil ketawa ketawa sendiri. Sifat sok kaya ini udah kuliah kok ya gak ilang ilang.

Sial nomor 2

Beberapa hari yang lalu menemukan struk laundry untuk bulan Januari di dompet. Eh kebetulan juga udah merasa kehilangan satu rok hitam kesayangan (yang mana rok ini penting mengingat mau maju sidang TA bulan ini. Doakan yaaa :D). Langsunglah feeling aku yang samasekali gak kuat ini pengen coba nebus itu laundry kadaluarsa. Januari gitu looooh. Tapi gak papa. Demi rok kesayangan.

Jadi aku bawa struknya. Makan empek empek dulu sama Rahmi. Cerita kalo nanti mau mampir ke laundry dan aku bakal melakukan hal memalukan jadi harap maklum. Di situ aku juga liatian dia struknya.

Habis makan kami langsung ke tempat laundry. Bongkar dompet, gak nemu struk. Bongkar tas juga. Akhirnya sambil ketawa ketawa ngenes (aku kalo lagi sedih atau marah di depan umum seringnya jadi ketawa ketawa gitu aja. Introvert gitu.... Cancer gitu... Pertahanan diri at its best) aku nekat datangin mbaknya dan mengutarakan maksud hati. Akhirnya disuruh sama mbaknya ninggalin nama dan nomor telepon aja.

Habis itu karna penasaran kembalilah ke tempat empek empek. Nanya sama acilnya. Eh dikasih harapan kalo tadi pas beres beres memang ada struk. Acilnya ke tempat basuh piring. Gak lama keluar, dan bawa struknya aja... yang udah ternoda dengan kuah empek empek. Tapi alhamdulillah penampakannya masih jelas jadilah saat itu juga diantar struknya ke laundry sambil lagi lagi aku ketawa ngenes di hadapan mbaknya. Maluuuuuu.

Ceritanya mbulet ya. Tapi aku kalo lagi kumat oonnya ya emang gitu. Wasting time, jelas. Tapi worth it buat jadi cerita bego yang long lasting dikenang sampai berbulan bulan lamanya.

Sial nomor 3

Habis makan malam, rencananya emang mau ke QM karna aku mau window shopping (karna kangen lama gak window shopping! Lol cewek banget ya) dan nge-Jco. Rencananya mau liat liat kemeja putih, rok hitam ataupun sepatu hak hitam gitu. Cek harga aja sih buat komparasi.

Tujuan pertama ke The Executive. Tau sih bakal mahal tapi sebodoooo, kalo aku mah, window shopping ke butiknya Prada atau Chanel juga aku berani. Apa tuh gengsi dan minder? Sini sih anaknya sok kaya trus jadi gak merasa. Haha.

Anyway, karna gak ada liat rok hitam, aku pun spontan nanya sama pramuniaganya. Mbak muda berjilbab yang lagi duduk gitu.

Dan ternyata dia juga pengunjung, bukan pramuniaga. Ih maluuuuu.

Ketawa ngenes dan langsung kabur deh sama Rahmi hahahaha.

Sial nomor 4

Ke QM juga aku mau ke Strawberry buat beli roll rambut. Niat mulia ini udah ada sejak smoothing kedua kali di Banjarbaru, tapi baru rela ngeluarin duit sekarang. 16 ribu kan gak murah yaaa buat begituan doang.

Beli.

Trus ke Matahari. Ke JCo. Pulang.

Setengah jam setelah sampai di kos baru nyadar kalo plastik Strawberry ketinggalan di kamar ganti Matahari. Wassalam.

Kamis, 13 Agustus 2015

Bahagia itu Diciptakan

My favorite SNSD member and why

I don't have one!! Lol it's wayyyy too hard to just choose one of 9 amazing, talented and inspirational girls. So yes, I love them all and I have no bias.

Your favorite SNSD song

It's still Gee. I love the music, the dance, the outfit, the overall performance. Never get enough of it :p

Your favorite SNSD album

It's definitely unpopular opinion among SONE all over the world, but I love Mr Mr, their 4th mini album.

A SNSD song that makes you happy

How Great Is Your Love? I like My Best Friend and Born To Be A Lady too but HGIYL is just too beautiful and meaningful I'd love to listen to it for the rest of my life.

A SNSD song that makes you cry

Divine. I don't need to explain this one right? :"

A SNSD song that makes you fall in love

Kissing You? Say Yes came close too though.

A SNSD song that makes you dance

Gee!!! Lol I even step back a little from the crowd and dance along to this song in SMTOWNJKT. Oh memories....

A SNSD dance you would like to learn

Genie's dance is so beautiful and on point to me so yes, I'd like to take a dance lesson from Kwon Yuri herself, maybe? :D Feminime at its best.

Your favorite SNSD music video

I like Oh Japanese Version the best out of their sooo many MVs. Basically I always like Japanese release because the girls are pretty and not too extreme in styling (unlike their Korean release)

The very first SNSD song you listened to

Just like most of any SONE, it's Gee, guyssss

Your favorite variety show with SNSD

Intimate Note. The girls are very pretty and loud and funny!

Your favorite reality show with SNSD

Star Life Theater featuring SNSD, all episodes. I love seeing all behind the scenes of their everyday life.

Your favorite actress from SNSD

As for now, I only watched Prime Minister and I and The Third Hospital, but I will choose Im Yoona.

The funniest SNSD member

Omg this is so hard lol. Each one of them is funny in their own way. But I will go with Choi Sooyoung. Best impersonator ever.

Your favorite prank with SNSD

Jessica's cucumber wreath during her musical is one of my favorite story :))

Your favorite SNSD couple

Jeti is feel. Jeti is love. Jeti is life. :))))

Your favorite SNSD moment

Their debut. Though I wasn't there at the beginning of their career but I still got goosebumps everytime I watch their first stage.

Your favorite SNSD interview
Their brief interview at Guerilla Date during Run Devil Run era. Everything is so perfect and fun and everyone is so pwetty pwetty. I miss everything T T

Your favorite SNSD song performance by other Kpop Band / Artist

I don't watch Dream High but I found their cast's version of Genie and gosh I love it. IU x Suzy x Taecyeon x Kim Soohyun x SNSD, perfection, is it?

To Taeyeon

Our favorite kid leader, our best vocalist, my favorite artist in the whole world, the one with the greatest fanservice. I know you're not perfect and it's okay, you can hold a grudge, you can date however and whoever, but please keep humble :))

To Jessica

You are no longer a member of SNSD but I will always support you in whatever decision you make. Please always be true to yourself and the world, keep singing, keep giving the best fanservice like you always did. I love you.

To Sunny

The introvert little bunny, Sunny. I know the feeling of choosing the hard way, hold a lot of things (painful things) only to yourself so other can't be bothered. But sometimes it's okay to let it all out. People can judge but SONE can understand, always. I always wish you to be healthy, cheerful, and surrounded by love.

To Tiffany

My favorite alay ever lol. The loudest member, the annoying one, but also the most loveable. Keep being humble, Fany. The road is still long until SNSD dominates the world like you always want to hehe. It's gonna be so weird if I wish you to be a little quite (because it's so not you lol) but I'd like you to be more behave okay? ;)

To Hyoyeon

SNSD mood maker, cheer to Hyoyeon. You are sooo pretty and funny nowadays.

To Yuri

The one with the most beautiful relationship of them all. I really wish you could get married to Oh Seunghwan, if only it could make you happy :)) Babo Yul, SONE's source of happiness. Keep trying your best, may a lot of the failures (from variety to movie) affects you only in a good way.

To Sooyoung

Actress Choi, MC Choi, the one with a lot of talent. The one with the most impressive public speaking (sorry but Tiffany and maknae, get out! Lol). The most fashionable one too. Please keep strong with a lot of hate comments :))

To Yoona

Actually I'm a bit dissapointed to you over the past years. You're being kind irrelevant and it's not really good. But I think it's just because other members shine too much? Lol. I really wish you could shine a lot more so I can feel more proud of you. Don't forget to always be happy, okay? :)

To Seohyun

Best maknae everrrr hehehe. It's always amazing to see your career going from here and there. Your humble personality, your fierce fashion style (second best after Jessi). I always believe you are genuine at everything you did not because I feel like it but actually because I like to have a positive mind. But I really wish you were. :D

Jumat, 31 Juli 2015

Jodoh

*jadi ceritanya mau ngisi blog ini biar bulan Juli 2015 gak berlalu gitu aja tanpa ada satu postingan pun*

Kupu - kupunya masih belum mati semua. Tapi patah hatinya juga makin menjadi jadi setiap hari. Dulu pernah lagi silent mode, gak jatuh cinta tapi gak juga patah hati. Hampanya banget banget. Gak mau gitu lagi, mau hidupku lebih berwarna kayak gini aja trus trusan :))

Anyway, kalo mau tau resume percintaanku itu kayak apa, dengerin lagunya Michael Buble yang Haven't Met You Yet deeeeh. Itu lagunya gue banget. Every single piece of it.

Nih beberapa bagian liriknya yang gue banget.

I'm not surprised, not everything lasts
I've broken my heart so many times I stopped keeping track

Talk myself in, I talk myself out
I get all worked up then I let myself down


I tried so very hard not to lose it
I came up with a million excuses
I thought, I thought of every possibility


And I know some day that it’ll all turn out
You'll make me work so we can work to work it out
And I promise you kid that I'll give so much more than I get
I just haven't met you yet


Hmm...hmm..

I might have to wait, I'll never give up
I guess it's half timing and the other half's luck
Wherever you are, whenever it's right
You'll come out of nowhere and into my life


And I know that we can be so amazing
And baby your love is gonna change me
And now I can see every possibility


Somehow I know that it’ll all turn out
You'll make me work so we can work to work it out
And promise you kid I'll give so much more than I get
I just haven't met you yet

Jadi ya udahlah, let it flow aja ya mengenai jodoh. Seperti kata Om Buble, I just haven't met him yet ;)

Anyway, currently really love listening to these songs :

1. Still Believe in Love - Jenny Hyun
2. Home - Roy Kim
3. Love Love Love - Roy Kim

Rabu, 24 Juni 2015

20 on 22

Postingan yang tertunda beberapa bulan. Ya maap :p

***

So, where should I start? :D :D

Apakah mulai dari kegalauan aku beberapa hari sebelum tanggal 22 Juli tahun ini? Apakah santainya aku sehari sebelumnya dan saat hari H? Apakah tentang perayaan kecil kecilan di Rumah Makan Jaya malam tanggal 21 Juli? Atau langsung loncat ke beberapa minggu yang terbuang setelah aku resmi menjadi dewasa? Resmi menjadi 20.

Atau tentang hari ini? Di mana akhirnya aku menyadari kebenaran kata kata Ibul sebelum tanggal 22. Dewasa itu bukan tentang umur, tapi keinginan. Sederhana, tapi fucking true.

Tapi tetap ya, menjadi 20 itu bukan main main deh buat aku. Itu milestone. Perlu dirayakan, perlu direnungkan, perlu direncanakan kedepannya mau gimana (anaknya emang riweuh, mohon dibiarkan). Dan karena tahun ini banyak banget hal besar terjadi sama aku plus, dalam diri pribadi emang kerasa pikiran ini lebih dewasa (tsah), maka mari kita tuliskan beberapa poinnya di sini ya.

Tentang Cinta
Bisa di scroll ya di tag curhat blog ini. Betapa suramnya kehidupan asmara sang pemilik blog haha. And in some of those sad days, I can't help but feeling... worthless. Tuhan gak adil. Selalu merasa paling menyedihkan, orang orang itu pokoknya lebih baik. Dangkal sedangkal dangkalnya.

Gak terhitung udah berapa kali aku merasa kalo cowok cowok itu yang dangkal, liat fisik aja.

Dari dulu aku gak percaya sama konsep soulmate atau jodoh. Cadas ya. Tapi seriusan di lingkungan aku banyak loh orang yang seumur hidup membujang. Jadi aku gak pernah juga ya bermimpi pasti ada seseorang buat aku di dunia ini. Kalo emang aku salah satu dari orang yang tidak punya jodoh, ya udah. Tapi di sisi lain, aku percaya kalo kamu suka sama seseorang, deng, kamu bakal suka aja. Gak peduli mukanya, kelakuannya, latar belakangnya. Makanya aku cukup nunggu aja duduk manis. Gak perlu dandan, gak perlu usaha. Aku nanti bakal berpasangan sama orang yang bakal menerima aku, seada adanya aku ini.

Aku tuh orang yang kalo punya keyakinan macam gitu, megang banget dan sedikit keras kepala, selalu merasa prinsipku benar. Padahal dua prinsip itu kontradiktif banget ya gak sih? Prinsip "jatuh cinta itu harus apa adanya" cuma excuse dari prinsip "soulmate", ya kan? Nah kan mulai buat teori baru lagi, silly me :p

Anywayyyy, di tahun ini, ada beberapa kejadian yang bikin mikir masalah cinta ini. Mulai dari perkataan Mama beberapa hari setelah 22 Juli, nonton Prime Minister and I, baca Gege Mengejar Cinta (and later, Sabtu Bersama Bapak too. Damn you Adhitya Mulya. But thank you. Really, thank you). Juga setelah membaca postingan blog dari cewek hebat ini. See? Banyak baca dan nonton itu gak pernah salah (teoriku lagi haha). Inti dari semuanya adalah : cinta itu ada. Tidak harus dikejar sampai jadi desperate. Tapi jangan juga dibiarkan dia untuk mencari keburukan. Let's be the best of ourselves for our love. Sederhananya, aku harus jadi 100% dulu, untuk dapat ditemukan dan dibanggakan cinta. Bukan karna mereka tidak mau menerima aku apa adanya. Karna aku memang harus menjadi terbaik untuk diriku sendiri, sebagai tanggung jawabku dengan diriku, Tuhan, orangtua dan si cinta.

Jadi ya udah lah ya, mari berusaha jadi yang terbaik :D

Untuk poin lainnya bakal kutulis kapan kapan deh kalo lagi mood. See ya!